Alles over wonen en de laatste woontrends. Ook vind je hier inspiratie op gebied van lifestyle en vrije tijd

Wat absoluut niet kan ontbreken op je nieuwe boot

Stel je hebt een nieuwe boot gekocht. Het zonnetje begint te schijnen en de temperatuur is de hele week al goed. Het wordt dus tijd om je nieuwe boot een keertje te gaan testen. Aan een kale boot heb je niks, dus in deze blog laten we je zien wat er absoluut niet mag ontbreken in je nieuwe boot.

Het aanschaffen van een bootstoel

Grote boten, kleine boten ze hebben allemaal iets gemeen, namelijk zit plek. Varen doe je vaak niet in je eten en hoe meer vrienden je mee hebt hoe gezelliger de dag meestal verloopt. Een bootstoel kan daarom ook niet ontbreken op je boot. In kleine boten is de zit plek vaak al ingebouwd, maar op grotere type boten kun je ervoor kiezen om extra stoelen mee te nemen. Op huurboten zie je vaak van de plastic opstapelbare stoelen staan, maar als je net een eigen boot hebt gekocht dan raad ik je aan om klapstoelen aan te schaffen. Zo nemen ze minder ruimte in beslag als je ze niet nodig bent. Bootstoelen heb je in verschillende soorten en maten. Bij een speedboot zie je vaak de luxere lederen versies.

Reddingsvest aanschaffen is van groot belang

Niemand hoopt ze nodig te hebben, maar handig is het wel. Vooral als je besluit veel alcoholische drankjes te nuttigen weet je niet wat iemand doet als hij of zij onverwacht in het water terecht komt. Het is daarom altijd handig om een reddingsvest of reddingsboei aan boord te hebben. Andere noodzakelijke dingen zoals een EHBO doos, brandblusser of blusdeken zijn ook geen overbodige luxe.

Eten en drinken

Als je een hele dag op pad bent is het verstandig om voldoende eten en drinken aan boord te hebben. Vooral schoondrinkwater is erg belangrijk. Als je de hele dag op het water bent met hogere temperaturen is de zon zowel je vriend als je vijand. Het is belangrijk dat je voldoende water drinkt want anders heb je een verhoogde kans op uitdroging of een zonnesteek.

Accessoires

De juiste accessoires maken je gloednieuwe boot helemaal af. Voor een kleine boot blijft dit vaak alleen bij kussentjes en dekentjes, maar als je een wat grotere boot hebt waar ook binnen geleefd kan worden dan kan je helemaal losgaan met het nautische thema. Denk aan ankerbeeldjes of een ronde spiegel met een reddingsboeirand. Als dit niet helemaal je ding is dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen om een andere stijl aan te houden.