Van plan om met de motor naar je werk gaan? Dit moet je regelen!

Als je een echte motorliefhebber bent, dan is het erg gaaf om met de motor naar het werk toe te kunnen rijden. Je begint de dag dan standaard goed en hebt gedurende de dag iets om naar uit te kijken. Wanneer je van je motor je vaste voertuig wilt maken, dan is het wel belangrijk dat je een aantal zaken goed regelt. 

Een goed slot

Regelmatig de motor gebruiken neemt wel risico's met zich mee. Vooral wanneer je een motor hebt die erg geliefd is, is het belangrijk dat je er rekening mee houdt dat dieven hem kunnen stelen. Om het hen een stuk lastiger te maken, kan het helpen om een goed slot te kopen. Om erachter te komen welk slot het beste is voor jouw motor, kun je een aantal verschillende sloten met elkaar vergelijken via het internet. Let hierbij zowel op de kosten als de kwaliteit. 

 

Wat ga je in de winter doen met je motor?

Als je van plan bent om met je motor naar het werk te gaan, is het ook belangrijk om alvast na te denken over hoe je in de winter naar je werk wilt komen. Zo kun je ervoor kiezen om de motor in de winter in de stalling te plaatsen en pas in de lente weer eruit te halen. Daarnaast zou je er ook voor kunnen kiezen om   ook in de winter met je motor naar het werk te komen. 

Indien je in de winter gebruik wilt maken van de motor, dan is het belangrijk om te zorgen voor goede motorkleding. Zo is het hierbij van belang dat het lekker warm is. Hierbij dien je onder andere goed rekening te houden met de handschoenen. Daarnaast is het ook erg belangrijk dat de kleding die je koopt voor in de winter, waterdicht is. 

 

Zorg voor een goede verzekering

Als je van plan bent om met de motor naar het werk te gaan, dan is het belangrijk om je motorverzekering in ieder geval aan te passen. Je gaat meer kilometers rijden en de kans op een ongeluk neemt toe. Je bent daarom verplicht om deze verandering aan te geven. Daarnaast kan het ook zijn dat je graag een nog betere verzekering hebt.  Je zit er namelijk absoluut niet op de wachten dat je jouw motor een tijd niet kunt betalen door de schade van een valpartij of vandalisme. Als je van plan bent om echt veel te gaan rijden op je motor, dan is een all risk motorverzekering zeer prettig om te hebben.