Plissé gordijnen voor in huis!

Op zoek naar nieuwe gordijnen voor in huis? Er zijn tegenwoordig enorm veel mogelijkheden voor raambekleding en zijn er ook nog weer verschillende varianten te verkrijgen in de soort gordijnen. Zo zijn er vouwgordijnen, lamellen en standaard gordijnen, maar zijn plissé gordijnen de laatste tijd ook steeds populairder aan het worden. De plisségordijnen, ook wel dupligordijnen genoemd, kunnen een mooie toevoeging zijn aan het interieur. Plissegordijnen beschikken namelijk over verschillende plooien, waarmee je de gordijnen met gemak omhoog en omlaag kunt bewegen en zo zelf de lichtinval bepaalt!

Top down bottom up plisségordijnen

Wanneer je plisségordijnen aanschaft, zul je merken dat je met de meeste plissegordijnen alleen naar boven en beneden kunt bewegen. Echter zijn er tegenwoordig ook top down bottom up plissé gordijnen te verkrijgen die je iets meer vrijheid zullen geven om de hoogte van de plisségordijnen te bepalen. Deze gordijnen zijn namelijk aan de onder- en bovenkant gemakkelijk van elkaar te bewegen, waardoor je de inval van het licht geheel zelf kunt bepalen in huis. Het plisségordijn zal bij elkaar gehouden worden door 2 koorden die door de verticale uiteinden van het plisségordijn van boven naar beneden lopen. 

Je bepaalt zelf de stand van de raamdecoratie en kun je door deze werking ook zelf de uitstraling bepalen. Houdt je onder je raam een klein stukje open voor lichtinval, of bedek je toch liever het hele raam?

Verschillende kleuren voor een unieke sfeer in huis

Er zijn verschillende soorten plissé gordijnen te verkrijgen voor in huis en is vooral de kleur erg belangrijk, dat erg veel zal zeggen over de sfeer in huis en warmte uitstraalt in je interieur. Ook zijn de plissé gordijnen op maat te verkrijgen en is er dus altijd een plissé gordijn te vinden die in jouw ruimte zal passen. Zo gebruik je de plissé gordijnen op maat of de standaard varianten voor alle standaard ramen, zoals de ramen in de slaapkamer, woonkamer, keuken en badkamer en is hier eindelijk mee te variëren.

Wanneer je de keuze voor de soort plissé gordijnen, zoals de plissé gordijnen op maat, hebt gemaakt, is het tijd om de soort stof en kleur uit te kiezen. Zo zijn er lichtdoorlatende plisségordijn, kun je kiezen voor verduisterende plisségordijnen en kun je vervolgens kiezen voor verschillende warme kleuren. Wanneer je kiest voor een plisségordijn met een warme uitstraling, zal dit een uniek effect geven wanneer het zonlicht hierop komt te staan en kun je de inval geheel zelf bepalen. Genoeg om naar uit te kijken dus. Neem snel een kijkje in het assortiment!