Alles over wonen en de laatste woontrends. Ook vind je hier inspiratie op gebied van lifestyle en vrije tijd

Meer vrije tijd met kinderen

Een vol gezin zorgt ervoor dat de tijd voorbij vliegt en daarbij komt vaak ook kijken dat je het gevoel hebt dat je eigenlijk weinig tijd voor jezelf overhoudt. Nu is het natuurlijk vanzelfsprekend dat je met een gezin bepaalde concessies doet, je leven verandert nou eenmaal, maar soms kan het enorm schelen als je net een halve dag in de week precies kan inrichten zoals je dat zelf wilt. Cliché maar waar: als je niet goed voor jezelf zorgt, is het ook lastig om voor een ander te zorgen. Daarom is het onwijs belangrijk dat je ook tijd voor jezelf in kan plannen, en dit zijn een paar manieren om dat te doen.

Een kinderdagverblijf

Voor veel ouders kan het een enorme stap zijn om de kinderen wat meer los te laten, maar kinderdagverblijf Den Haag is een hele mooie eerste stap om dit te doen. Het voelt moeilijk om de keuze te maken, maar aan een creche Den Haag zitten een hoop voordelen verbonden. De tijd er vrijkomt is het eerste voordeel, de dagdelen kan je zelf bepalen en in die tijd kun je of iets voor jezelf doen, of besteden aan werk zonder dat je je druk hoeft te maken over de kinderen in de buurt. Bovendien betrekt een kinderdagverblijf je alsnog heel erg bij wat de kinderen aan het doen zijn op de dag, waardoor ze heel dichtbij voelen. Daarnaast is er ook nog het pluspunt dat gaat over het kind dat leert in een sociale omgeving te zijn, anders dan met de ouders leert het kind veel over sociale omgang met andere kinderen.

Vraag vrienden

Een oplossing erg dichtbij huis, maar iets wat voor veel mensen toch voelt als een van de laatste opties. Vrienden zijn in de meeste gevallen een stuk vaker bereid om op te passen dan je denkt, het speelt mee of deze vrienden zelf ook kinderen hebben, maar je kunt ook afspraken met elkaar maken waardoor de kinderen afgewisseld worden. Het fijne van deze mogelijkheid is dat je kinderen in een omgeving zijn die ook voor jou vertrouwd is. Dit voelt een stuk comfortabeler dan wanneer je kind een ruimte is dat voor jou eigenlijk onbekend is.

Alternatief werkschema

Je werkschema is altijd een doorn in het oog wanneer het aankomt op het aanbrengen van veranderingen. De standaard 9 tot 5 zit er bij veel mensen ingebakken en staat in de weg van het creëren van meer vrije tijd. Maar er is vaak veel meer mogelijk dan je denkt. Ga eens kijken of je een dag in de week een halve dag kan werken, en een andere dag dan wat meer uur maakt. Vooral in overleg is er vaak meer mogelijk dan je denkt.