Alles over wonen en de laatste woontrends. Ook vind je hier inspiratie op gebied van lifestyle en vrije tijd

Maak een carrièreswitch naar meubelmaker

Ben jij toe aan iets nieuws op het gebied van werk? Ben je creatief en hou je van interieur? Dan is een carrièreswitch naar meubelmaker misschien wel wat voor jou. Lees hier meer over de voordelen van het meubelmaker vak, hoe je dit kunt leren en meer mogelijkheden.

Oefening baart kunst

Als je nog geen expert bent in meubels maken dan kun je ervoor kiezen om een opleiding of cursus tot meubelmaker te volgen. Leer alles over hout lasersnijden en leer hoe je een 2mm hout plaat moet gebruiken. Of misschien wil je zelf gewoon gaan oefenen, koop dan oud hout op waar je mee kunt experimenteren. Er zijn soms ook werkplaatsen beschikbaar waar je gebruik van kunt maken voor een kleine prijs, zoek even rond op het internet wat er allemaal bij jou in de buurt zit. Het kan wat tijd kosten voordat je het onder de knie hebt, begin in ieder geval klein en start met het maken van tekeningen voor het ontwerp.

Meubels verkopen

Ben je voorzien van meubelmaker skills? Dan kun je je meubels gaan verkopen. Je kunt ervoor kiezen om bij een bedrijf te gaan werken dat meubelmakers zoekt, of je kunt voor jezelf werken. Huur bijvoorbeeld een werkplaats waar je aan de slag kunt, schrijf je in bij de KvK en maak een website voor jouw meubelen. Maak online advertenties zodat mensen jouw meubels te zien krijgen en maak gebruik van social media. Je kunt ook kleine ondernemers bezoeken die ook meubels verkopen met de vraag of zij interesse hebben in het verkopen van jouw product. 

Doelgroep

Om een product te verkopen dien je een doelgroep vast te stellen. Hoe ziet jouw ideale klant er uit? Denk aan geslacht, leeftijd, interesses, demografie, inkomen etc. Je zou ervoor kunnen kiezen om je meubels af te stemmen op een doelgroep die erg groot is, zij vinden bijvoorbeeld een bepaalde stijl mooi. Zo kun je meer verkopen. Of maak gewoon wat jij mooi vindt en zoek hier een doelgroep bij waar je je op kunt richten. Dit is essentieel voor de marketing, dan weet je namelijk wie zich aangesproken moet voelen. 

Conclusie

Meubels maken is een hele kunst, je kunt hier een opleiding of cursus voor volgen of gewoon zelf experimenteren met oud hout totdat jij tevreden bent. Reserveer voldoende tijd voor het oefenen. Ben je al voorzien van skills? Stel dan je doelgroep vast zodat je je meubels gemakkelijk kunt verkopen. Verkoop je product op je eigen website of in een winkel.