Kattenspeelgoed is er in veel vormen

Een kat wordt al blij van een propje papier en een kartonnen doos. Maar het is natuurlijk veel leuker om écht kattenspeelgoed aan te schaffen voor je kitten of volwassen kat. Het is echter van te voren nooit te zeggen van welk kattenspeelgoed jouw kat echt gelukkig wordt. De ene kat kan urenlang achter een "muisje" aanrennen, terwijl de andere kat niets van zo'n zelfde muisje moet hebben. Het is altijd verstandig om diverse soorten kattenspeelgoed uit te proberen. Dit voorkomt dat je kat zich gaat vervelen en zich gaat uitleven op jouw meubels. Je kunt kattenspeelgoed kopen in alle soorten en maten.

Koop kattenspeelgoed voor je kat

Blijft jouw kat altijd binnen? Dan is het wel belangrijk dat hij voldoende beweging krijgt. Dit kun je regelen door, bijvoorbeeld, een laserspeeltje te kopen. Zo'n laserspeeltje geeft een rode stip op de muur of op de vloer en jij beweegt deze. Je kat zal er maar al te graag achteraan jagen. Ook een "hengel" met daaraan een pluimpje van veren doet het altijd goed. Dit zijn echter wel speeltjes die je samen met je kat moet gebruiken. Wil je dat je kat zelf gaat spelen? Koop dan eens een tunnel van stof en leg daar een muisje of een balletje met een belletje in. Je kat zal het misschien spannend vinden, maar al snel zal hij het spelen echt ontdekt hebben.

Na het spelen is het goed rusten

Je kunt nog zo'n mooie kattenmand kopen, de kans is groot dat je kat toch liever op je bed, op de bank of in de kartonnen doos waar de kattenmand in kwam wil liggen. Toch is het wel fijn als je je kat een beetje kunt trainen en hem zijn eigen plekje kan laten opzoeken. Het is wel zaak dat je hiermee begint zodra je je kat in huis hebt gehaald. Zeker bij kittens wil dit nog wel goed werken. Verder blijven katten wel gewoon katten en dus flink eigenwijs.

En wat denk je van eten

Het is voor katten belangrijk dat er altijd brokjes en water voor ze klaar staat. Je kat zal niet in één keer het bakje leegschrokken zoals honden dat wel doen. Je kat neemt telkens een paar hapjes en gaat dan weer verder met andere zaken. Zich wassen of slapen of misschien zelfs spelen met het door jou aangeschafte kattenspeelgoed. Je kat zal uit zichzelf aangeven welk voer hij echt lekker vindt en welk voer je niet meer hoeft te halen.