Alles over wonen en de laatste woontrends. Ook vind je hier inspiratie op gebied van lifestyle en vrije tijd

Huis kopen met een hypotheek? Dit moet je weten

Wil jij een woning kopen met een hypotheek? Dan is het erg handig om te kijken wat jij moet weten over het kopen van een woning. Een woning kan erg duur zijn en daarom vragen vele mensen een hypotheek aan. Een hypotheek is een lening op een woning. Zodra je de hypotheek hebt betaald, zal de woning volledig van jouw zijn. Als je een hypotheek aanvraagt, dan dien je te weten dat je rente betaald over het bedrag wat jij leent. Het rentepercentage verschilt per organisatie. 

Vind een lage hypotheekrente

Als je een woning wilt kopen en dit niet in één keer zelf kunt betalen, dan heb je de mogelijkheid om een hypotheek aan te vragen. Als je een hypotheek aanvraagt, dan betaal je hier een bepaalde hoeveelheid rente over. Als je opzoek bent naar een lage hypotheekrente, dan is het handig om hypotheken met elkaar te vergelijken. Bij deze site worden ongeveer 40 hypotheken met elkaar vergeleken. Als je hypotheken met elkaar wilt vergelijken, dan dien je het bruto inkomen van jouw en je partner te weten. Dit inkomen dien je namelijk in te vullen. De laatste stap die je moet maken is het invullen van je leeftijd. Zodra je dit hebt gedaan, kun je kijken voor het vergelijken van de hypotheken. 

Het maximale bedrag bekijken dat jij kunt lenen

Voordat je beslist om een hypotheek af te sluiten, zal je moeten kijken voor het maximale bedrag dat jij mogelijk kan lenen voor een hypotheek. Maximale hypotheek berekenen kun je gemakkelijk via het internet doen. De handige website kan jou binnen enkele seconden laten zien hoeveel geld jij mag lenen voor een hypotheek.

 

Het berekenen van de hypotheek gaat als volgt. Je dient je (bruto) inkomen per jaar in te vullen. Heb jij zelf geen idee hoeveel je verdiend? Dan is het handig om deze gegevens op te vragen. Hierna is het van belang om je leeftijd in te vullen. Dit zorgt namelijk voor een groot verschil bij het berekenen van het maximale bedrag. Naast deze ingevulde vragen zal je ook in moeten vullen of je een partner hebt of alleenstaande bent. Als alle vragen ingevuld zijn, kun je binnen enkele seconden zien wat het maximale bedrag is wat jij mag lenen voor een hypotheek. 

Let op, lees alle risico’s door voordat je een lening afsluit!

Voordat je geld wilt lenen van de bank of van een andere organisatie, is het erg handig om te weten dat geld lenen geld kost. Dit betekent dat je bij het lenen van geld rente betaald. De hoeveelheid rente verschilt per organisatie.