Alles over wonen en de laatste woontrends. Ook vind je hier inspiratie op gebied van lifestyle en vrije tijd

Hoe pak je een grote schoonmaak aan als een pro?

Schoonmaken is voor veel mensen iets wat ze het liefst zo veel mogelijk proberen te vermijden. Toch zijn er ook mensen die het heerlijk vinden om schoon te maken en die hierdoor echt even kunnen ontspannen. Ben jij helaas iemand die niet van schoonmaken houdt, dan is het logisch als je dit zo min mogelijk probeert te doen. Toch blijft het natuurlijk belangrijk om regelmatig alle ruimtes in je huis schoon te maken, omdat het anders erg onhygiënisch is en je kunt hier ook erg ziek van worden. Het is dus toch echt wel aan te raden om jezelf in een schone omgeving te zetten. Je hebt schoonmaak klusjes die wekelijks of maandelijks moeten, maar er zijn ook klusjes die enkel één keer per jaar moeten of zelfs minder. Voor klusjes als die is het handig om heel af en toe eens een grote schoonmaak te houden. Tijdens een grote schoonmaak neem je alle klusjes mee die echt weer eens gedaan moeten worden en je kunt hier dan ook zeker een hele dag of zelfs langer mee bezig zijn. Een belangrijk klusje is bijvoorbeeld voegen repareren.

Maak een lijst lijst met alle taken

Als het bij jou ook weer hoognodig tijd is voor een grote schoonmaak, dan kan het nog best lastig zijn om te bedenken waar je moet beginnen en wat je ook alweer allemaal moet doen. Om deze reden is het handig om voorafgaand aan het schoonmaken een lijst te maken met hierop alle taken die uitgevoerd moeten worden. Denk hierbij aan dingen als voegen reparen of misschien die kapotte deurklink vervangen. De taken kunnen dus erg verschillende van grote, maar schrijf vooral zoveel mogelijk op. Hierdoor verklein je namelijk de kans dat jij gedurende de dag vergeet wat je nou allemaal moest doen en dan ga je taken overslaan die toch echt moeten gebeuren.

Kijk welke taken je zelf uit kunt voeren

Als je een lijst met taken hebt is het ook meteen slim om te kijken of jij al deze taken zelf kunt uitvoeren of dat je hier professionele hulp voor moet gaan inschakelen. Als jouw gevel eens onder handen genomen moet worden kan gevelonderhoud vaak beter gedaan worden door een expert. Kijk dus goed waar je zelf aan mee aan de slag kunt gaan en neem contact op met experts voor de taken waar je wel wat hulp bij kunt gebruiken. Ga dus snel aan de slag met het maken van een lijstje en zorg dat jij die grote schoonmaak binnenkort weer achter de rug hebt!