Alles over wonen en de laatste woontrends. Ook vind je hier inspiratie op gebied van lifestyle en vrije tijd

Hoe knap je je tuin op?

Het heeft veel voordelen als je je tuin een keer opknapt. Je tuin heeft bijvoorbeeld voorlopig weinig onderhoud nodig, je tuin is volledig ingericht naar jouw wensen en je tuin staat met de hulp van een hovenier er het hele jaar door weer netjes bij. De meeste tuinen in Nederland zijn zo vlak als Nederland zelf. Daar is niks mis mee, maar heb je wel eens overwogen om meerdere lagen in je tuin te creëren? Nieuwe elementen toe te voegen en te gaan voor een hele exotische plant? Denk een keer outside the box. Je zal er jaren plezier van hebben en meer tijd spenderen in de tuin.

Leuke en nieuwe elementen

Het is helemaal hot. Een dompelbad in je tuin. In het dompelbad wordt het lichaam kortstondig geheel ondergedompeld en koelt het koude water de huid oppervlakkig af en geeft een aangenaam effect. Daarna langzaam verder afkoelen met een lauwwarm voetbad. Het is goed voor je immuunsysteem en je mentaliteit. Een dompelton wordt vaak gebruikt na een saunabezoek, maar je kan ook gewoon heerlijk genieten van een koud bad. Het verbetert niet allen je immuunsysteem, maar ook je bloedcirculatie. Het versterkt ook je weerstand na het sporten en het is goed voor het herstel van je spieren. Het is niet alleen goed voor je, maar staat ook enig in je tuin. Bovendien hoef je het bad niet te verwarmen dus scheelt het ook in de kosten. Naast zo’n dompelbad is het ideaal om een Ofyr barbecue erbij te zetten. Een leuk element dat meerdere functies heeft. Een Ofyr kopen biedt meerdere voordelen. Zo is het een functioneel kunstwerk dat perfect past in elke omgeving en combineert het buitenleven met schoonheid, warmte, gezellig koken, heerlijk eten en samen zijn het hele jaar door. Ook voor de frisse avonden is de Ofyr geschikt om te gebruiken. De warmte straalt tot maar liefst twee meter door.

Welke inrichting hanteer je?

Na de voorbereidingswerkzaamheden kan je gaan beginnen met het inrichten van de tuin. De meest voorkomende elementen in de tuin zijn bestrating, tuinafscheiding, een gazon, vijver, vlonder, overkapping, tuinhuis of schuur en natuurlijk buitenverlichting. Je kan er ook voor kiezen om meerdere elementen met elkaar te laten samen blenden. Hanteer wel dezelfde stijl. Ga je meer voor een low budget tuin? Steek je handen maar uit de mouwen, zodat je kan gaan beginnen met het verven van bijvoorbeeld bloempotten, het zelf bouwen van een tuin set door middel van pallets. Of ga aan de slag met het stekken van planten het kost wel wat tijd, maar dan heb je ook zeker wat.