Hoe kies je een poortdeur?

De zomer is weer voorbij. Het was voor iedereen heerlijk weer. De strandgangers hadden het warm genoeg op het strand terwijl het ook nog eens koel genoeg was om lekker te klussen in de tuin. Dit vind ik vooral belangrijk. Ik ben namelijk één van die Nederlanders die niet stil kan zitten. Ik kan best een dag naar het strand, als ik de volgende dag maar weer iets mag doen. Daarom heb ik ook vol geprofiteerd van het mooie weer. Al een tijdje stond het verbouwen van mijn tuin in de planning. Wij hebben de laatste weken van september gebruikt om deze tuinverbouwing te doen. Naast dat het heel leuk en leerzaam was om te doen ben ik ook nog eens ontzettend tevreden met het eindresultaat. Ook al was de keuze voor de houten poortdeur en het tuinhout wel redelijk moeilijk. Vandaag vertel ik over het soort hout dat wij hebben gebruikt en waarom. Zo ben jij ook voor de volgende tuinverbouwing goed voorbereid.

 

Wat voor soort tuinhout gebruik ik?

Als je tuin verbouwd moet worden binnen een strak budget kan het verstandig zijn om voor een soort tuinhout te gaan dat van een iets lagere kwaliteit is. Maar dat betekent wel dat de kans groter is dat je het schutting op een kortere termijn moet renoveren, en dat kost ook geld. Daarom hebben wij gebruik gemaakt van hardhout. Hardhout is eigenlijk het meest populaire soort tuinhout omdat het ontzettend stevig is. Bij hardhout liggen de nerven namelijk heel dicht op elkaar. Dat niet alleen, maar hardhout heeft ook een hele mooie donkere, natuurlijke uitstralingen. Dat zorgt ervoor dat het heel goed past bij een heleboel verschillende soorten tuinen. Ook de houten poortdeur is gemaakt van hardhout.

 

Waarom ook jij hardhout moet gebruiken.

Zoals ik al eerder zei, is de kans groter bij een goedkopere houtsoort dat je sneller de schutting en de poortdeur moet vervangen. Dat zorgt en voor hogere kosten, maar ook voor meer ecologische schade. Hardhout is de meest duurzame optie omdat dit soort hout veruit het langste meegaat. Natuurlijk zit hier wel een prijskaartje aan. Aan het einde van de dag is het aan u om te bepalen welk soort tuinhout u gaat gebruiken. Zorg er alleen wel voor dat u goed de voor en nadelen van het houtsoort weet zodat u niet over 10 jaar een onverwachte verrassing heeft. Verder wil ik u alleen nog maar heel veel succes wensen met het klussen en veel plezier met de nieuwe tuin.