Alles over wonen en de laatste woontrends. Ook vind je hier inspiratie op gebied van lifestyle en vrije tijd

Het proces van op kamers gaan

Zodra studenten gaan studeren in een andere stad kiezen ze er vaak voor om op een gegeven moment op kamers te gaan. Het vinden van een kamer gaat niet altijd zo gemakkelijk. Een mogelijkheid om een kamer te vinden, is bijvoorbeeld door te hospiteren. Tijdens hospiteeravonden kan je in studentenhuizen kennis leren maken met eventuele huisgenoten. Na afloop van de avond kunnen de huidige bewoners hun nieuwe huisgenoot uitkiezen. 

Echter kiest niet iedereen ervoor om te hospiteren, dit kan uiteenlopende redenen hebben. Zo zijn er bijvoorbeeld studenten die liever niet in een studentenhuis willen wonen samen met huisgenoten. Een alternatief kan dan zijn om een plekje te vinden via social media. Op websites zoals Facebook.com of Kamernet.nl worden er veel kamers aangeboden. Nu worden er soms wel eisen gesteld om in aanmerking te komen voor de studentenkamers. Mocht je nu toch een kamer hebben gevonden dan is het handig om zo snel mogelijk te reageren. Zo maak je de meeste kans om te slagen in het vinden van een kamer.

 

De inrichting van je nieuwe kamer

Zodra je eenmaal de gewenste kamer hebt gevonden, komen er nog veel dingen bij kijken. Zo kan het zijn dat je nog veel aankopen moet doen om je kamer in te richten. Het is dan ook aan te raden om spullen te kopen die niet al te veel ruimte innemen, maar wel praktisch zijn om je spullen in kwijt te kunnen. Zo heb je bijvoorbeeld bedden met een mogelijkheid om ook als kast te gebruiken, of bureaus die je ook als kaptafel gebruiken kan. Verder kan het leuk zijn om je kamer verder aan te kleden met accessoires. Kussens, planten of leuke lampjes kunnen je kamer al behoorlijk opfleuren. Een schilderij op glas is een leuke en originele manier om meer diepte te brengen in je kamer. Zo kan je op de website van glazenschilderijen.nl bijvoorbeeld een schilderij op glas vrouw en nog veel meer thema’s vinden. Voor andere leuke accessoires voor in je kamer kan je ook eens kijken bij winkels zoals de Xenos of de Action. Bij dit soort winkels bieden ze veel betaalbare en stijlvolle producten aan die je kan gebruiken om je kamer op te fleuren.

 

Ook voor ouders een grote stap

Voor ouders is het vaak een grote stap als hun kinderen uit huis gaan. Dit kan voor ouders dan ook erg lastig zijn. Het kan fijn zijn om het met je kinderen te hebben over je zorgen. Op deze manier kunnen jullie rekening houden met elkaar en ervoor zorgen dat de nieuwe stap voor beiden prettig verloopt.